Pasta e ceci
- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | løg |
3 spsk. | olivenolie |
- | salt |
- | tomatpuré koncentreret |
2 fed | hvidløg |
2 dåser | kikærter |
3 kviste | rosmarin |
0.25 tsk. | chiliflakes stærke, kan udelades |
1.5 dl. | hvidvin |
1.5 l. | vand |
2 spsk. | grøntsagsfond koncentreret |
2 tsk. | æblecidereddike |
2 tsk. | lys sirup |
350 g | maccheroni eller chifferipasta |
200 g | grønkål , færdigsnittet |
2 håndfulde | fintrevet parmesan |
Servering:
- | bredbladet persille , finthakket |
- | parmesan |
- | chiliflakes evt. |
Sådan gør du
-
1Hak løget fint, og steg i en stor gryde ved middel varme i rigeligt olivenolie og med et drys salt, til det er gennemsigtigt og gyldent.
-
2Tilsæt koncentreret tomatpuré, og steg godt igennem. Hak imens hvidløg fint, og tilsæt sammen med drænede kikærter, rosmarinkviste og chiliflakes. Steg et par minutter ved lav varme.
-
3Knus kikærterne groft i gryden med en kartoffelmoser, et piskeris eller en grydeske.
-
4Tilsæt vin, og lad koge godt op, før du tilsætter 1 l (gerne kogende) vand og koncentreret grøntsagsfond.
-
5Smag til med ekstra fond eller salt samt peber, æblecidereddike og sirup. Den skal være til den salte side og have en god balance mellem de forskellige smage.
-
6Lad koge op, og tilsæt så pasta. Tilsæt evt. ekstra kogende vand, så det dækker pastaen med 1-2 cm. Sæt en timer på 1-2 minutter mindre end kogetiden på pakken.
-
7Smag på pastaen – den skal være lidt ukogt i midten. Tilsæt den snittede grønkål og et par håndfulde parmesan til gryden.
-
8Sluk for varmen, og lad stå og trække i 2-3 minutter, til pastaen er perfekt tilberedt. Smag igen til med salt og peber.
-
9Servér med finthakket bredbladet persille, ekstra parmesan og evt. chiliflakes.