Pasta e ceci
AFTENSMAD

Pasta e ceci

  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. løg
3 spsk. olivenolie
- salt
- tomatpuré koncentreret
2 fed hvidløg
2 dåser kikærter
3 kviste rosmarin
0.25 tsk. chiliflakes stærke, kan udelades
1.5 dl. hvidvin
1.5 l. vand
2 spsk. grøntsagsfond koncentreret
2 tsk. æblecidereddike
2 tsk. lys sirup
350 g maccheroni eller chifferipasta
200 g grønkål , færdigsnittet
2 håndfulde fintrevet parmesan

Servering:

- bredbladet persille , finthakket
- parmesan
- chiliflakes evt.

Sådan gør du

  1. 1
    Hak løget fint, og steg i en stor gryde ved middel varme i rigeligt olivenolie og med et drys salt, til det er gennemsigtigt og gyldent.
  2. 2
    Tilsæt koncentreret tomatpuré, og steg godt igennem. Hak imens hvidløg fint, og tilsæt sammen med drænede kikærter, rosmarinkviste og chiliflakes. Steg et par minutter ved lav varme.
  3. 3
    Knus kikærterne groft i gryden med en kartoffelmoser, et piskeris eller en grydeske.
  4. 4
    Tilsæt vin, og lad koge godt op, før du tilsætter 1 l (gerne kogende) vand og koncentreret grøntsagsfond.
  5. 5
    Smag til med ekstra fond eller salt samt peber, æblecidereddike og sirup. Den skal være til den salte side og have en god balance mellem de forskellige smage.
  6. 6
    Lad koge op, og tilsæt så pasta. Tilsæt evt. ekstra kogende vand, så det dækker pastaen med 1-2 cm. Sæt en timer på 1-2 minutter mindre end kogetiden på pakken.
  7. 7
    Smag på pastaen – den skal være lidt ukogt i midten. Tilsæt den snittede grønkål og et par håndfulde parmesan til gryden.
  8. 8
    Sluk for varmen, og lad stå og trække i 2-3 minutter, til pastaen er perfekt tilberedt. Smag igen til med salt og peber.
  9. 9
    Servér med finthakket bredbladet persille, ekstra parmesan og evt. chiliflakes.