Kylling à la orange i airfryer
AFTENSMAD

Kylling à la orange i airfryer

Gyldenstegt kylling med appelsinsovs. Opskriften er fra Casper Sobczyks kogebog 100 airfryeropskrifter
  • 2 Personer
  • 25 Minutes

Ingredienser

600 g Kyllingebryst skindfri, udbenet kyllingebryst, skåret i stykker
0.5 tsk. salt
0.25 tsk. friskkværnet sort peber
2 stk. æg
80 g mel
1 spsk. majsstivelse
- olivenolie
2.5 dl. appelsinjuice
80 g brun farin
2 spsk. sojasovs
2 spsk. lys eddike
2 fed hvidløg hakket
0.5 tsk. frisk ingefær hakket
0.25 tsk. chiliflager
2 tsk. ristet sesamolie

Til servering

- spidskål skåret
- ristede sesamfrø

Sådan gør du

  1. 1
    Begynd tilberedningen med at duppe kyllingen med køkkenrulle – placer kyllingen i en mellemstor skål tilføj salt og peber efter smag.
  2. 2
    Pisk derefter æggene i en lav skål. I en anden lav skål piskes mel og en halv spsk. majsstivelse sammen.
  3. 3
    Tag din kylling over i æggene, vend derefter stykkerne i melblandingen og ryst eventuelt overskydende af. Gentag dette trin, indtil alle stykkerne er paneret.
  4. 4
    Smør olie på bunden af din airfryer og arranger dine panerede kyllingestykker i et enkelt lag i kurven. Tilfør lidt olie på kyllingen og steg ved 180 grader i cirka 10 minutter, indtil de er gyldenbrune og gennemstegte – læg derefter kyllingen til side i en ren stor skål.
  5. 5
    Pisk appelsinjuice, brun farin, sojasovs, eddike og den sidste halvdel af majsstivelsen sammen i en skål og kom den i en gryde. Tilføj hvidløg, ingefær og chili under omrøring. Tilsæt din appelsinjuiceblanding og bring det hele i kog – under lejlighedsvis omrøring i cirka 10 minutter, indtil massen er tyknet og lidt reduceret. Til slut skal der gerne være cirka 300 ml sauce. Tilsæt olien og rør.
  6. 6
    Afslut tilberedningen ved at hælde din appelsinsauce over kyllingen og vend det hele sammen. Pynt retten med spidskål og sesamfrø og server. Velbekomme!