Løg og ærtesuppe med gratinerede ostebrød
AFTENSMAD

Løg og ærtesuppe med gratinerede ostebrød

Med en færdig bouillon bliver suppen legende let at lave. Prøv bare selv med denne varme løg- og ærtesuppe til en kølig aften.
  • 4 Personer

Ingredienser

3 stk. løg
8 stk. forårsløg
- olie
1 l. grøntsags- eller hønsebouillon
1 dl. vermouth
2 tsk. friskhakket estragon
150 g spirede ærter eller frosne ærter
8 skiver flute
4 skiver ost

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 225 grader.
  2. 2
    Skær løg og forårsløg i mindre stykker.
  3. 3
    Svits dem let i olie i en gryde.
  4. 4
    Kom bouillon, vermouth og estragon heri, og lad det simre i ti minutter.
  5. 5
    Kom ærter heri, og lad dem bliver varme.
  6. 6
    Læg brødskiver på en bradepande med bagepapir. Læg ost herpå og gratiner indtil smeltet. Kig efter 8 minutter.
  7. 7
    Server til suppen.