Focaccia med asparges
AFTENSMAD

Focaccia med asparges

Dejen til disse focaccia er koldhævet, så husk at begynde dagen før.
  • 4 Personer
  • 90 Minutes

Du skal bruge

25 g gær
6 dl. koldt vand
2 tsk. salt
2 spsk. olie
750 g hvedemel
20 stk. grønne asparges
4 spsk. olivenolie
4 tsk. Saltflager
1 håndfuld Urter som mynte og basilikum

Sådan gør du

  1. 1
    Rør gæren ud i vandet i en skål. Rør salt, olie og hvedemel i, indtil dejen er løs og jævn. Den skal være ganske klæg.
  2. 2
    Dæk med film, og stil køligt i 12-24 timer. Tag dejen ud fra køleskabet. Dæk to bradepander med bagepapir.
  3. 3
    Del dejen i fire dele, væd hænderne i vand først. Træk dejen ud i 4 aflange stykker, de skal være cirka 2 centimeter tykke.
  4. 4
    Læg dejen to og to på to bradepander.
  5. 5
    Pres ordnede asparges ned i dejen. Lad dej med asparges stå og efterhæve i 1 time.
  6. 6
    Sæt varmluftsovnen på 215 grader.
  7. 7
    Fordel olie og salt over dej og asparges.
  8. 8
    Bag begge bageplader samtidig. Begynd at kikke efter 20 minutter.