Vegetariske fetadeller med friske krydderurter
VEGETAR

Vegetariske fetadeller med friske krydderurter

Vend fetaen forsigtigt i dejen og nyd de vegetariske deller med pitabrød, oliven, salat og græsk yoghurt. 
  • 4 Personer

Ingredienser

250 g courgette groftrevet
4 stk. forårsløg finthakket
1 stk. grøn chili i tynde skiver
0.25 tsk. fint salt
2 spsk. frisk persille finthakket
1 spsk. frisk mynte finthakket
- reven skal af ½ citron
1 stk. Hvidløg (fed) presset
1 stk. æg stort
100 g kikærtemel
0.5 tsk. bagepulver
- friskkværnet peber
150 g feta eller blød salatost
- olie til stegning

Sådan gør du

  1. 1
    Bland courgette, forårsløg, chili og salt i en sigte. Lad det stå og trække væske ud i ca. 15 min. Pres væden af courgetteblan-dingen og kom den i skål.
  2. 2
    Tilsæt friske krydderurter, citronskal, hvidløg og æg, og rør, til det er blandet godt.
  3. 3
    Bland kikærtemel, bagepulver og peber, og rør det herefter i dejen.
  4. 4
    Smuldr fetaen og vend forsigtigt i, så fetaen ligger i små klumper i dejen.
  5. 5
    Varm olien på en pande over middel varme og steg små »deller«, indtil de er faste og gyldne på begge sider. Server dellerne lune f.eks. med varme pitabrød, salat og lidt græsk yoghurt.