Quinoasalat med feta, fennikel & stegt agurk
SNACKS OG TILBEHøR

Quinoasalat med feta, fennikel & stegt agurk

  • 4 Personer

Quinoa

3 dl. Hvid quinoa

Grøntsager

1 stk. fennikel , stor
2 stk. agurker
- neutral olie

Dressing

1 potte basilikum
1 bundt forårsløg
4 spsk. olivenolie
1.5 stk. citron, saft og skal
- salt
- peber


Til servering

200 g feta
3 stk. avokado

Sådan gør du

  1. 1
    Kog quinoaen efter anvisning på pakken.
  2. 2
    Skær »dild«-toppene af fenniklen (gem til senere), og del den i to. Hak den ene del i helt fine tern, og kom op i en stor skål.
  3. 3
    Den anden del skæres i tynde skiver, som steges ved høj varme i olie med et drys salt, til den har godt med farve. Kom op i skålen.
  4. 4
    Skær imens enderne af den ene agurk af, og skær agurken midtover. Flæk hver halvdel på langs, og skær i 2-3 stave.
  5. 5
    Steg på panden med et drys salt i olie ved meget høj varme, til agurken er brunet på de skårne sider. Skær i mundrette stykker, og kom op i skålen.
  6. 6
    Flæk den anden agurk på langs, og fjern kernerne med en teske. Skær i skiver og tilsæt.
  7. 7
    Hak basilikum og forårsløg helt fint. Bland med olivenolie, fintrevet citronskal og godt med citronsaft samt salt. Smag til. Hæld over salaten.
  8. 8
    Smuldr fetaen groft, og bland alt. Smag på salaten, nu hvor den er blandet sammen, og tilpas, hvis den mangler noget. Top med avokado i skiver, og pynt med fennikeltoppene.